Activiti Cuti Sekolah : Day 1 – Spring Cleaning

Bilik tidur Khayra

Yeayyyy. Untuk Khayra dan Adyan. Waaaaaa untuk ummi dan abah. hehehehe Cuti sekolah dah bermula. Saya jenuh memikirkan apa la aktiviti nak buat dengan anak-anak syurga saya ni. hehehehhe Nak masukkan kem cuti sekolah umur pula tak sesuai and mostly offer untuk kanak-kanak umur 7, 8 tahun dan ke atas. Hehe tapi ok je. Fikir… Continue Reading

TIPS : Tips Berkunjung ke Baby Expo

ummi and abah ber baby wearing

Apa khabar semua? semua sihat? Hehe Hari ni saya nak share tips khas untuk mommies or mom to be yang suka berkunjung ke Expo Bayi. Korang semua kalau pegi tempat-tempat macam ni, and bawa anak atau anak-anak, korang akan guna stroller atau ada alternative lain? (abaikan jawapan tinggalkan anak di rumah ye.. tu bukan penyelesaian. )… Continue Reading

- Breastfeeding : Tidak Semudah Yang Di Sangka -

IMG20140730132525

Breastfeeding? yes itu sudah pasti menjadi cita-cita utama kebanyakan ibu-ibu. Pastinya semua nak susukan anak yang tersayang. Betul tak? Tambah-tambah dengan pelbagai kemudahan untuk persediaan menyusu dan support group dari kalangan ibu-ibu juga, menjadikan breastfeeding di anggap mudah untuk dilaksanakan. Yep, kene fikir positif, positif dan positif. Saya setuju sangat-sangat… hehehhehe Walaubagaimanapun, ia tidak la… Continue Reading